Førjulstid i Arizona!

Pynting te jul!

Som alt anna, e jula også stor borti her. Etter thanksgiving, som e i siste del av november, kjæm som regel julepynten opp! Og da kan det sje sånn her ut, som på bildet under ;-) All husan e såklart ikke sånn, men va overraskende mang eksrempynta hus! Men herlighet, e jo kult da! (Sjøl om det kan bli litt i overkant).

Så heftig gjor itj vi det for å si det sånn! Æ hadd ingen store plana om å pynt så my siden vi skull reis bort i jula uansett. Men så villa Eirik hvertfall ha juletre, og det e æ glad for i etterkant. Vart nemlig veldig fornøyd med det. Imot alt av tradisjona og prinsippa, så kjøpt vi et falskt juletre som vi satt opp dagen før 1.desember. Va hyggelig med litt julestemning når vi fikk besøk tænkt vi ;-)

Æ har aldri "montert" et juletre før, så va litt arti å gjør det. Vart ganske stor forandring fra bildet te venstre og te bilde te høyre, etter vi hadd "fluffa" det opp. I tradisjon tro så mått vi ha norskeflagg på treet, mamma hadd tatt dæm med sæ:P Æ syns hvertfall det gjør sitt med treet, fra bildet te venstre te det høyre(under).

Planen min va som sagt ikke å ha så my julepynt, men å heller kjøp når det va på tilbud etter jul... Det va den dummeste tanken, for her va det nesten utsolgt for alt av julepynt omtrent to uka før jul:/ Det va skikkelig nedtur, for æ hadd jo sjett mæ ut en del ting æ hadd lyst te å kjøp mæ, men som æ ikke skull kjøp før seiner. Lærdomen e: Ikke vent med å kjøp nå hvis du har muligheten! Sånn som nissen på bildet over, og Mikke og Minnie. Og den lille nissebyen på bildet under, så masse kult!

Julebord med alle oss norske!

En litt annerledes desember borti her enn det æ e vant med, og litt færre julebord enn vanlig. Men, ett julebord vart det, og det va veldig hyggelig:-) Sjøl om det vart mer som en juletrefest på dagtid på en søndag (pga.vanskeligheta med å finn en dag som passa for alle og få lokale samme dag). Hadd jo vært litt artier å kunna fortsetta utover kvelden også, og kanskje uten unga og, men sånn vart det altså ikke den herre gangen. Men trivelig va det læll, og viktigst av alt, vi hadd julemat, norsk julemat! :-D For å tilfredsstill all va det både ribbe, pinnekjøtt og lutefisk. Så da vart det jul læll da:P

Hele julebordet va egentlig en stor dugnad, både med tanke på matlaging, pynting, servering og div. Enkelte gjor såklart mer enn andre, og dæm vet sjøl kæm dæm e, så stor kred te dæm! Resultatet vart hvertfall veldig bra:-) 

Nissebesøk vart det også, som va meget godt mottatt av ungan!


Norskeflagg overalt på dessertbordet ;-)

Desember va den gangen her litt annerledes enn den bruke, men likevel veldig fin. Første del va veldig bra med besøk, og etter mamma dro gikk det ganske i ett med juleforberedelsa og arrangement. Samt julekortskriving:) Det vart itj året for julebakst, men kanskje det va like greit, så slapp vi å spis så my julekaker:P Va nånn hakk roliger enn det bruke å vær hjem på samme tida, som på en måte va litt godt det og. På ei anna side har den tia her vært den største bekymringa med å vær i USA, for æ e så alt for glad i å vær hjem med familie og venna og møt alle når det e jul, så det va såklart et ekstra savn i år. Men, "trøsten" e at det kjæm mange jule fremover som æ får vært med alle hjem<3 

Veldig grei timing at mamma kom rett før jul egentlig, for da kun vi send med ho julegava te familien hjem :) Og, hu hadd men nånn gava te oss også, det va koslig det :-D Dæm pakkan med gråpapir va dæm æ sendt hjem med mamma :P Litt kjedelig og ensformig innpakking, men sånn vart det i år :P

Vårres "Julaften"!

Siden vi skull reis te Hawaii 22.desember, (ojj, har kanskje ikke sagt det, men ja, der skull vi feire jul:-D), så valgt vi å ha vårres "julaften" nånn daga før vi reist, sånn at vi fikk laga ribbe og åpna gava. Hadd vært litt prakk å ta med gavan te Hawaii for å åpne dæm:P Vi hadd nemlig bestilt oss ribbe så vi kun ha julemat hjem også. Så den 19.desember tru æ det va, da hadd vi vår julaften.

På bildet under sjer dåkk herremåltidet med ribbe:) Etter maten åpna vi gava. Æ va egentlig litt forberedt på at i år vart det itj nå julegava, men va utrolig koslig at mamma hadd med nånn over, fra familie og fadder. Og sannelig fikk vi itj pakka i posten den dagen også, fra Eirik sin famlie, for en timing. Vi va storfornøyd vi, my av det va norsk mat og godteri, som va helt perfekt!:) Så kom det også litt peng inn på konto, nåkka som kjæm meget godt med fremover;) Veldig glad for at vi hadd den kvelden sånn at vi fikk følelsen av å feire jul, men samtidig meget rart å feire julaften før den e:P

Vi va strålende fornøyd begge to etter gaveåpning:-D Eirik ganske happy på bildet under te høyre etter å ha fått både Pondusbok-og blad;-) Va ganske skralt med innpakkingspapir på slutten, så te siste gaven som skull pakkes inn vart det brukt en kombinasjon av all papiran fra gavan vi hadd fått:P Hehe, improvisasjon!

#christmas #jul #juliutlandet #julepynt #julebord #julaften #Goodyear #Arizona #USA

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linda Stendahl Spets

Linda Stendahl Spets

26, Melhus

Fysioterapeut fra Trøndelag. På eventyr i USA for øyeblikket, ska bo i Florida og Arizona i ett år. Hjem igjen i juli/august 2017.

Kategorier

Arkiv

hits